Виїзне практичне заняття студентів екологів на ТОВ «Українська Макулатурна Компанія»

10 квітня 2024 року студенти-екологи разом із завідувачем кафедри екології Оленою ХОМЕНКО, доцентом Людмилою ЯЩУК та завідувачем лабораторіями Любов’ю ПЛАХОТНЬОЮ в рамках вивчення освітніх компонентів «Управління та поводження з відходами» та «Основи промислової екології» відвідали підприємство «Українська Макулатурна Компанія» («УМК»), яке спеціалізується на збиранні та сортуванні вторинної сировини. До виїзного практичного заняття також долучилися студенти 1 курсу спеціальності «Лісове господарство».
ТОВ «УМК» є лідером у галузі по збору та переробці вторинної сировини, виробничі потужності якого постійно модернізуються і нарощуються. Компанія має два автоматичних комплекси по пресуванню та тюкуванню вторинної сировини, а також власний автопарк.
Під час заняття майбутні екологи та лісівники мали змогу побачити роботу сортувальної лінії, ознайомитися з процесами первинної обробки відходів, закріпивши отримані під час занять теоретичні знання.
В ході розповіді директора бази ТОВ «УМК» Оксани КОВІНІ студенти задавали багато питань щодо способів збирання, сортування та подальшого використання зібраних і сортованих відходів.
Колектив кафедри екології щиро вдячний керівництву ТОВ «УМК» за проведену екскурсію для наших студентів.
Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися.