Дні студентської науки на кафедрі екології

На науково-практичну конференцію в рамках Днів студентської науки ЧДТУ було представлено 35 доповідей здобувачів вищої освіти спеціальності «Екологія». Активну участь у підготовці доповідей студентів за результатами практичних, аналітичних та науково-дослідних робіт взяли викладачі кафедри: завідувачка кафедри екології Олена Хоменко, професор Олександр Лобода, професор Тетяна Магльована, доценти Людмила Жицька, Людмила Ящук, Оксана Єгорова, Ольга Мислюк та Наталія Свояк.
В рамках відзначення роковин Чорнобильській трагедії, учасники конференції заслухали доповідь члена наукового гуртка кафедри екології «Хімія довкілля» першокурсниці Юлії Шелудько на тему: «38 роковини аварії на Чорнобильській АЕС: наслідки та уроки для нащадків».
Матеріали наукових робіт студентів, що представлені на студентській науково-практичній конференції, охоплювали значне коло екологічних проблем України, промислової екології, перспектив запровадження сучасних ресурсоощадних технологій у виробництво та практичних питань удосконалення технологій очищення стічних вод та покращення продуктивності ґрунтів.
Близько 60% представлених робіт включали експериментальні дослідження і зроблені висновки та практичні рекомендації базувалися на результатах власних досліджень та спостережень. На підсумковому засіданні, яке відбулося на кафедрі екології 24 квітня 2024 року, було заслухано найкращі доповіді та розподілено призові місця. За результатами обговорення робіт призові місця було присуджено:
🏆І місце
Студентка гр. ЕК-20 Флоря Крістіна
«Перспектива використання природних паливних ресурсів в якості сорбентів в очистці стічних вод» (науковий керівник доцент Людмила Ящук).
🏆ІІ місце
Студентка гр. ЕК-30 Голік Дар’я
«Екологічна оцінка умов формування лісових ґрунтів Дахнівського лісництва» (науковий керівник Людмила Жицька).
🏆ІІІ місце
Студент гр. ЕК-03 Федоренко Максим
«Екологічна оцінка використання інтегрованих методів захисту рослин від фітофагів і фітопатогенів» (наукові керівники професор Тетяна Магльована та доцент Людмила Жицька).
Колектив кафедри екології вітає переможців та наукових керівників, бажає подальших успіхів і досягнень на науковій ниві.
Дякуємо ЗСУ за можливість проведення науково-практичної конференції в стінах Університет.