Участь студентів екологів у онлайн тренінгу «Компостування як ефективний спосіб управління органічними відходами в громаді»

👉13 лютого відбувся онлайн-тренінг «Компостування як ефективний спосіб управління органічними відходами в громаді» від Kharkiv Zero Waste, на якому студенти ІІІ курсу групи ЕК-13 у рамках вивчення дисципліни «Екологічна безпека» разом з доцентом кафедри екології Наталією Свояк дізналися, як впливає компостування на зменшення кількості викидів парникових газів. В рамках проєкту з екологічного відновлення Люботина експертка з управління відходами Ольга Хандогіна дослідила зв’язок компостування та викидів на прикладі міста Люботин Харківської області.
❗️На сьогодні у Європейському союзі Директива 2008/98/ЄС встановлює, що біовідходи необхідно збирати окремо та забезпечувати їх подальше оброблення і перероблення. Люботин — друге місто після Львова поза межами Європейського союзу, що підписало зобов’язання зменшити кількість залишкових відходів, ставши на шлях до Zero Waste (нуль відходів) сертифікованого міста.
👉Проєкт втілюється ГО «ЦГМІ» (Zero Waste Kharkiv) у співпраці з «Центром екологічних ініціатив «Екодія»» за фінансової підтримки Федерального міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини в рамках проєкту Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ) «Посилення громадянського суспільства в реалізації національної кліматичної політики».
👏Дякуємо організаторам онлайн-тренінгу за проведення цікавого і змістовного навчального заходу.
🙏Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися!