Майбутні екологи ЧДТУ завершують проходження виробничої та переддипломної практик

❗️Студенти 3 та 4 курсів спеціальності «Екологія» завершують проходження виробничої та переддипломної практик, що розпочалася 15 січня 2024 року, та у відповідності до програм практик включала виконання індивідуальних завдань (керівник практик від ЧДТУ-завідувачка кафедрою екології Олена Хоменко). Так, у Відділі екології Департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради студенти мали змогу ознайомитися зі структурою та основними напрямками діяльності Відділу, а також згідно завдання практики проаналізувати стан моніторингу якості атмосферного повітря м. Черкаси. В Управлінні екології та природних ресурсів ЧОДА ознайомлено з нормативною документацією щодо поводження з відходами, проведено аналіз структури та шляхів їх утилізації. На комунальному підприємстві «ВодГео», що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у м. Сміла, практиканти мали змогу попрацювати в лабораторії з приладами щодо дослідження якості питної води. На ПП «Жовтень-2000» студенткою отримано навички вимірювання питомої активності радіонуклідів у ґрунтах м.Черкаси.
В ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» студентка отримала навички роботи в бактеріологічній лабораторії. На ПрАТ «АЗОТ» м. Черкаси практиканти ознайомилися з діяльністю підприємства, а також провели аналіз дотримання вимог природоохоронного законодавства на даному підприємстві.
❗️Студенти, які проходили практику на приватних підприємствах, зокрема ПП «Валентина», ПП «Ксеман», ФГ «Росток» і
ТОВ «Райз-Схід», мали змогу ознайомитися із системою якості та безпеки сільськогосподарської продукції, використання мінеральних добрив та їх впливу на стан грунтів.
👉Слід зазначити, що практика не лише надає можливості здобувачам ОП «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» набути практичних навичок і вмінь, а й відкриває перспективи для подальшого їх працевлаштування.