Студенти екологи та лісівники ЧДТУ долучилися до обстеження сухостійних та аварійних дерев у черкаському парку «Сосновий бір».

❗️Наприкінці серпня студенти спеціальностей Екологія та Лісове господарство активно долучилися до інспектування дерев на аварійність у черкаському парку «Сосновий бір» разом із керівництвом КП “Дирекція парків” та відділом екологіі Черкаської міської ради.
👉У парку загальнодержавного значення “Сосновий бір” відбулося обстеження зелених насаджень.
«Насправді, це дуже важливо в об‘єктах природно-заповідного фонду. Ми хочемо чітко розуміти ситуацію, яка є наразі у парках та скверах, щоб унеможливити в майбутньому випадки, коли дерева падають на дорожню частину, машини чи, не дай Боже, людей. Тому безпека понад усе», – відзначив директор комунального підприємства Геннадій Шевченко.
👉Зі студентами був проведений майстер-клас по виявленню аварійних дерев, які потрібно найближчим часом видалити.
Студентам разом зі спеціальною комісією на чолі із директором КП «Дирекція парків», які працюють над оглядом аварійності зелених насаджень у парках та скверах Черкас, вдалося обстежити чималу ділянку парку загальнодержавного значення “Сосновий бір”.
🤝В рамках співпраці між ЧДТУ та КП “Дирекція парків” заплановано після видалення аварійних дерев провести компенсаційну висадку.
✅Майбутні екологи та лісівники ЧДТУ й надалі планують проводити дослідження в інших парках та скверах міста Черкаси.