Студенти-екологи та їхні наукові керівники-активні учасники Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних конференцій

❗️Упродовж жовтня-листопада 2023 року студенти спеціальності «Екологія» та їхні наукові керівники, викладачі кафедри екології, долучилися до Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій. Так, упродовж 25-26 жовтня на базі Одеського державного екологічного університету відбулась V Всеукраїнська науково-практична конференція «Євроінтеграція екологічної політики України», де в секції «Глобальні та регіональні екологічні проблеми» висвітлено результати наукових досліджень магістрів Сергія Неліпи, Владислава Діденко та Олександра Бірко (науковий керівник Людмила Ящук). Доповідь магістра Вікторії Чиженко представлено в секції «Інтегроване управління природокористуванням» (науковий керівник Олена Хоменко).
❗️На базі Черкаського державного технологічного університету упродовж 2-3 листопада 2023 року проходила VII Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії», в матеріалах якої представлено наукові дослідження Олени Хоменко за тематикою «Сучасні методи очистки стічних вод підприємств харчової галузі».
❗️Вже традиційно здобувачі вищої освіти як рівня магістр так і балаври долучаються до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Екологічна безпека та раціональне природокористування», що відбувається на базі Державного університету «Житомирська політехніка», яка цьогоріч проходила 16 листопада. Свої матеріали наукових досліджень на цій конференції представили: магістри-екологи Катерина Павлова та Микола Лейбенко (науковий керівник Олена Хоменко); Владислав Коваленко, Марія Назаренко, Артем Залізський та Аліна Чернявська (науковий керівник Оксана Єгорова); Анастасія Бакуменко (науковий керівник Людмила Жицька) та здобувач бакалаврської освітньої програми Крістіна Флоря (науковий керівник Людмила Ящук).
❗️Результати науково-дослідної роботи магістра Олександра Лисенко (науковий керівник Людмила Жицька) представлено на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Практичні питання функціонування і відновлення об’єктів муніципальної інфраструктури та промисловості України в сучасних умовах» на базі Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського.
📍Варто зазначити, що однією із особливостей освітніх програм зі спеціальності «Екологія» є наявність дослідницької складової, а отже виконання наукових досліджень та відповідно апробація результатів роботи є обов’язковим елементом у підготовці фахівців з екології.