Участь науковців кафедри екології в засіданні робочої групи міжнародного проекту

👉25 січня 2023 року науковці кафедри екології ЧДТУ, зокрема доценти Людмила Жицька та Оксана Єгорова, взяли участь в засіданні робочої групи в рамках міжнародного проекту «Еко ініціатива збереження довкілля міської набережної м. Черкаси спілкою релокованих та місцевих громадських організацій». Зустріч відбувалася на базі Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за підтримки директора Інституту Максима Гаврилюка. В рамках засідання робочої групи вдалося визначити локації в м. Черкаси, які плануються для оснащення інформаційними стендами. Також обговорено ті інформаційні розділи, що будуть представленими на стендах, та інформацію для іміджевого посилення місцевої ідентичності.
❗️Слід зазначити, що проект «Еко ініціатива збереження довкілля міської набережної Черкас спілкою релокованих та місцевих громадських організацій» реалізується громадськими організаціями «Асоціація «Відродження та розвиток» (ГО АВТР) та «Ініціатива з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні» (Environmental Policy and Advocacy Initiative for Ukraine (EPAIU)), що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки Швеції.
❗️Метою проекту є напрацювання просвітницької екологічної інформації для стендів, які планується розмістити в популярних локаціях на схилах річки Дніпро в місті Черкаси, вздовж міських набережних. Проєктна діяльність передбачає співпрацю науковців ЧДТУ та ЧНУ імені Богдана Хмельницького, комунальних закладів балансоутримувачів, спеціалістів міської влади та Черкаського краєзнавчого музею, громадських активістів і небайдужих мешканців.
👉Наступна зустріч робочої групи проекту запланована на 9 лютого 2023 року на базі кафедри екології ЧДТУ за підтримки завідувача кафедри та керівника робочої групи проекту від Черкаського державного технологічного університету Олени Хоменко.