Майбутні екологи ЧДТУ завершують проходження виробничої практики

❗️Студенти 3 курсу спеціальності «Екологія» завершують проходження виробничої практики, що розпочалася 19 грудня 2022 року, та у відповідності до програми практики включала виконання індивідуальних завдань. Так, в Управлінні екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації студенти мали змогу ознайомитися зі структурою Управління та основними напрямками діяльності, а також згідно завдання практики проаналізували динаміку утворення та накопичення відходів у Черкаській області, нормативну документацію щодо поводження з відходами та шляхи їх утилізації. На комунальному підприємстві «Дніпро-Кропивницький», що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у містах Кіровоградської області, практиканти мали змогу ознайомитися та попрацювати в лабораторії з приладами щодо дослідження якості питної води. В ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» студенткою проведено еколого-гігієнічну оцінку надходження нітратів в організм людини з питною водою на основі лабораторних досліджень та проаналізовано відповідність води з джерел централізованого та децентралізованого водопостачання в Черкаській області вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною». На ПрАТ «Миронівський Хлібопродукт» практиканти ознайомилися з діяльністю підприємства, а також провели аналіз дотримання вимог природоохоронного законодавства на даному підприємстві.
❗️Студенти, які проходили виробничу практику у фермерських господарствах Черкаської області, зокрема ПП «ФГ Даценко» та ФГ «Росток», мали змогу ознайомитися із системою якості та безпеки зернової продукції, використання мінеральних добрив та їх впливу на стан грунтів.
👉Слід зазначити, що практика не лише надає можливості здобувачам ОП «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» набути практичних навичок і вмінь, а й відкриває перспективи для подальшого їх працевлаштування.