✅Експедиція на Буцький каньйон

🏞Мальовничий гранітний каньйон на річці Гірський Тікич входить до сотні найкрасивіших місць України. Саме тому ці місця цікавлять студентів кафедри екології ЧДТУ. В рамках ознайомчої практики вони разом з керівником доцентом Людмилою Жицькою вирушили в експедицією з метою вивчення цього унікального ландшафту, назва якого, як і назва селища в межах якого він утворений, походить від того, що тут колись були букові ліси, які належали польським магнатам Канашевським.
❗️Своє знайомство з унікальною державною пам’яткою природи місцевого значення першокурсники групи ЕК-13 розпочали з дивовижного і неповторного водоспаду «Вир» та місця, де була збудована перша в Україні гідроелектростанція. Відразу за водоспадом природа і створила Буцький каньйон, розташований на 800 м нижче греблі колишньої Буцької ГЕС.
👉Скельний каньйон з виступами сірого граніту, висота яких близько 30 метрів, має довжину до 5 кілометрів. Вік скель сягає понад 2 мільярди років, а окремих порід – понад 3,2 мільярди, і вони є одними із найдавніших у світі. Площа, що підлягає природоохоронним заходам – 80 га.
👉Обстеживши береги по обидва боки річки Гірський Тікич і пройшовши екологічними стежками, започаткованими екологами попередніх років, студенти вивчили представників видів лісової, петрофітноі та навколоводної рослинності, які зустрічались на цій території, зробили фотознімки і потрібні записи у щоденнику з ознайомчої практики. А ще поспостерігали за представниками місцевої зоофауни.
💧Освіжившись в прохолодних водах гірської річки, з новим запасом знань і енергії усі повернулись назад у Черкаси.
#екологіяЧДТУ