Студенти відвідали інноваційне підприємство “Біофарма”

✅Студенти та викладачі факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування відвідали інноваційне підприємство «Біофарма»
👉24 травня 2024 року представники факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування ЧДТУ відвідали компанію «Біофарма»  з метою ознайомлення із діяльністю сучасного підприємства та основними технологічними стадіями виробництва препаратів крові. До складу представників факультету долучились завідувачка кафедри екологіі Олена Хоменко, завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності Сергій Ротте, доцентки кафедри екології Оксана Єгорова та Людмила Ящук, доцентка кафедри ГЗБКБЖД Тетяна Портянко, завідувачка лабораторіями кафедри хімічних технологій та водоочищення Наталія Фещенко, а також студенти спеціальностей «Екологія», «Хімічні технології та інженерія» і «Геодезія та землеустрій».
👉Знайомство з діяльністю підприємства розпочалося з презентації, що продемонструвала 126- річну його історію. «Біофарма»- сучасна біотехнологічна компанія, що займається заготівлею плазми, а також спеціалізується на виробництві плазми для виготовлення препаратів крові. Підприємство упродовж понад 125 років розробляє інноваційні препарати, які дозволяють рятувати життя людей, і є найбільшим виробником препаратів із плазми у Східній Європі.
👉Під час екскурсії студентам і викладачам продемонстровано основні етапи виробництва препаратів та лабораторії, оснащені обладнанням найкращих європейських та американських компаній, зокрема системи підготовки та дистрибуції води й пари, сепаратори для розділення білків, хроматографічну систему очистки розчину імуноглобуліну. Начальник лабораторій підприємства проінформував відвідувачів про впроваджену ефективну фармацевтичну систему якості виробництва продукції, що заснована на вимогах ISO 9001:2015, GMP, GDP, ICH Q10 і застосовується протягом всього життєвого циклу продукції, починаючи від фармацевтичної розробки та реєстрації і до поставок кінцевим споживачам.
👏Колектив факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування щиро дякує керівництву компанії «Біофарма» за пізнавальну та чудово організовану екскурсію для студентської молоді та викладачів.